Előkészítés: A palacsintához a lisztet simára keverjük a tojással, a tejjel és egy csipet sóval, amíg a spárgát megtisztítjuk, pihenni hagyjuk. A spárgát megtisztítjuk, megmossuk, majd 8-10 szálat a fejénél összefogunk, és egyforma hosszúságúra vágunk. Vékony zsineggel összekötve csinos kis kötegekké rendezzük. Közben lábasban vizet forralunk, a citromot beledobjuk, 1 kk. sóval és a cukorral ízesítjük. A spárgát belerakjuk, majd a lángot mérsékelve, 12-15 perc alatt (a szálak vastagságától függően) félpuhára főzzük. Ha kész, szűrőkanállal óvatosan jeges vízbe szedjük. Megvárjuk, amíg kihűl, leszűrjük, lecsepegtetjük.
Elkészítés: A palacsintatésztához keverjük a vizet. Kiolajozunk egy serpenyőt, és egymás után 8 palacsintát sütünk. Mindegyikre egy-egy szelet sonkát fektetünk, és jó szorosan föltekerjük, hagyjuk kissé kihűlni. Végül kicsit ferdén, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sajtkrémmártás: A mártáshoz a krémsajtot a tejföl felével kis lángon, kevergetve fölmelegítjük. A lisztet és a maradék tejfölt összekeverjük, és a krémsajtos masszát ezzel besűrítjük. Megsózzuk, és a citromlével ízesítjük, ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk.
A spárgákat, miután a zsineget leoldottuk róluk, szintén megmelegítjük, tálra rakjuk. A forró mártással leöntjük, és a sonkás palacsintával körítjük. Tetejét kaporral díszítjük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 718 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.