Elkészítés: A spárgák alsó harmadát az esetleges fás részétől megtisztítjuk, kb. 3 cm-es darabokra aprítjuk, és kb. 1 dkg vajon - enyhén sózva - kb. 10 perc alatt saját levében roppanósra pároljuk, félretesszük.
Felhevítünk kb. 2 dkg vajat, üvegesre dinszteljük benne vöröshagymát. Beleszórjuk a rizst, kevergetve átpirítjuk, a végén a zúzott fokhagymát is megfuttatjuk rajta. Ráöntjük a bort, és addig kevergetjük, ameddig a rizs be nem szívja a bort. Merőkanalanként elkezdjük adagolni a forró húslevest, folyamatosan kevergetjük, és minden egyes merőkanálnyi után megvárjuk ameddig a rizs a folyadékot felveszi. Keverés közben sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint chilipehellyel fűszerezzük.
Amikor már majdnem puha a rizs, elkeverjük benne a félretett spárgát, az összetépkedett sonkát, a petrezselymet, a citromlét, és még néhány percig együtt pároljuk-kevergetjük.
Amikor puha rizs, az állaga krémes és szaftos, a tűzről levéve belekeverjük a maradék vajat, a parmezánt, 2-3 percig fedő alatt pihentetjük, majd forrón tálaljuk.
Tálalásnál tányérokra szedjük a rizottót, meghinthetjük további petrezselyemmel és parmezánnal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.