Elkészítés: Egy tálba tesszük a lisztet és a sót, összekeverjük. Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat. Ujjbeggyel addig morzsoljuk, míg finom morzsás massza lesz belőle. Közepébe mélyedést nyomunk, majd beleöntjük a vízzel felvert egész tojást. Végül gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
A hűtőszekrényből kivett tésztát kicsomagoljuk, majd a tetejére szintén fóliát teszünk, és piteforma nagyságúra kinyújtjuk. Óvatosan a formába tesszük, alját villával megböködjük. Sütőpapírt helyezünk bele, majd megtöltjük nehezékkel .(én rizzsel töltöttem meg).
Előmelegített sütőben, 200 fokon 15-20 perc alatt elősütjük, majd a sütőből kivéve eltávolítjuk a sütőpapírt a nehezékkel, és kicsit hűlni hagyjuk.
A spárgák fás végét eltávolítjuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe először beletesszük a szárakat, 2-3 percig főzzük, majd hozzátesszük a spárgafejeket, és kb. 2 percig még együtt főzzük. Ezután leszűrjük, hideg vízben leöblítjük.
Tálba tesszük a tejfölt, az egész tojásokat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fűszereket ízlés szerint. Alaposan összekeverjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot is.
A sonkát ízlés szerint feldaraboljuk (én kisebb kockákra vágtam).
Az elősütött tésztára rápakoljuk a spárgát és a sonkát, majd óvatosan ráöntjük a tejfölös-tojásos masszát.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, majd felszeletelve tálaljuk. (Hidegen is nagyon finom!!!!)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.