Elkészítés: A sertészszűzfiléket 8 egyforma vastag szeletre vágjuk, éles késsel felszúrjuk. A spárgasípokat zöldséghámozóval meghámozzuk, és minden szűzszeletet 3-3 szál spárgával megtöltünk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, sózzuk, borsozzuk, a spárga részét friss citromlével kicsit meglocsoljuk, ecsettel megkenjük olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben a mártáshoz a tejszínt addig forraljuk, míg kb. 3 deci lesz, ezután beleszórjuk a megmosott, leszárított, apróra vágott snidlinget, petrezselymet, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot. Végül sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hideg vajat, majd ha felolvadt és kicsit besűrűsödött a mártás, lehúzzuk a tűzről.
Tálaláskor a spárgával töltött szűzszeleteket tányérra fektetjük, és körbelocsoljuk a zöldfűszermártással. Forrón kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.