Elkészítés: A kétféle lisztet összekeverjük egy nagy csipet sóval, majd a vajjal és a zsírral összemorzsoljuk. Amikor már jó morzsalékos, hozzáöntjük a tejet, és pár perc alatt összegyúrjuk. Ezután kb. 1 órá a hűtőben pihentetjük.
A spenótot alaposan megmossuk, majd forrásba lévő vízbe tesszük, és 2-3 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, majd kinyomkodjuk belőle a maradék vizet.
A ricottát összekeverjük a reszelt sajttal (egy keveset félreteszünk a batyuk tetejére), ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd hozzákeverjük a kinyomkodott spenótot is.
A hűtőből kivesszük a tésztát, majd lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Kb. 10 x 10 cm-es négyzetekre felvágjuk, a tésztakockák közepére kanalazzuk a tölteléket, majd a széleket felvert egész tojással lekenjük. A tészták négy sarkát összefogjuk, majd jól összenyomkodjuk, hogy sütés közben a töltelék ne tudjon kifolyni.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a batyukat, a maradék tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 25 percig sütöttem). A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk.
Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.