Elkészítés: A spenótot forrásba lévő vízbe tesszük, és 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk belőle a vizet. Az alaposan kinyomkodott spenótot és a petrezselyemzöldet nagyobb darabokra felvágjuk.
Egy tálba tesszük a ricottát, majd hozzáadjuk az összevágott spenótot és petrezselyemzöldet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, szerecsendióval, és villával alaposan összekeverjük. Ezután beleütjük az egész tojást, hozzáadjuk a lisztet, és kézzel formázható masszává összegyúrjuk (ha túl lágy lenne a massza, akkor még lisztet adhatunk hozzá).
A masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és tálcára helyezve kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni (én 15 percre a fagyasztóba tettem be, hogy kissé megdermedjen).
Egy edényben enyhén sós vizet forralunk, majd belehelyezzük a gombócokat. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, és ettől számítva kb. 2 percig főzzük. Ezután szűrővel kiemeljük, jól lecsepegtetjük, majd tálalásig melegen tartjuk.
Tálalhatjuk reszelt sajttal megszórva, tejföllel megcsorgatva, ízlés szerint salátával vagy éppen sajtmártással. Én sajtmártással és olívaolajjal meglocsolva tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.