Előkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és egy percre sós, forró vízbe tesszük. Amikor a levelek összeestek, levesszük, leszűrjük, és a spenótot hideg vízben lehűtjük, majd összevagdaljuk. A pórét megtisztítjuk, apróra vágjuk. A rizst megmossuk. A zöldséglevest felforrósítjuk.
Elkészítés:
1. Az olaj felét nagyobb edényben felmelegítjük, rátesszük a rizst, és kevergetve felmelegítjük. A forró levest folyamatosan, merőkanalanként adjuk a rizshez, de mindig csak annyit, amennyit felvesz. Ezt a rizst nem takarjuk le, és nagyon kis lángon készítjük, közben folyamatosan kevergetjük, nehogy megégjen az alja. Nem kell teljesen puhának lennie, viszont nem lehet száraz sem. (Természetesen, aki puhán szereti a rizst, úgy főzi.)
2. A vajon megfuttatjuk a pórét, rátesszük a spenótot, összekeverjük, és a rizshez adjuk. Az egészet még 3-4 percen át pároljuk.
3. A húst sózzuk, borsozzuk, és a maradék olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük (5-8 perc). Tálaláskor tányérra szedjük a szaftos rizottót mellé tesszük a sült karajt. Ízlés szerint tehetünk mellé párolt zöldséget vagy sült paradicsomot is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.