Elkészítés: A tököt hosszában kettévágjuk, kibelezzük, ha zsenge a héja, nem kell meghámozni. Egy nagy lábasban sós vizet forralunk, és a fél tököket pár percig előfőzzük, de csak annyira, hogy ne lágyuljon meg túlzottan (mert akkor elterül, és nem lehet megtölteni).
A leforrázott spenótot felvagdaljuk, a túróval és a többi hozzávalóval összedolgozzuk, és adunk hozzá annyi zsemlemorzsát (vagy zabpelyhet, grízt), hogy ne legyen folyós a töltelék állaga.
A tököket kivajazott tepsibe fektetjük és megtöltjük. A tetejére reszeljünk még sajtot. Forró sütőben kb. fél órát sütjük.
A szószhoz a vajat megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta az átpréselt fokhagymát, majd rászórjuk a lisztet, pirítjuk egy kicsit, felöntjük a levessel, és sűrűsödésig főzzük, a végén adjuk hozzá a fűszereket és a tejszínt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.