Elkészítés: Az áttört túróval, 1 tojással és a lisztel, kevés sóval és a szükséges mennyiségű tejföllel gyúrt tésztát készítünk. Gyufaszál vastagságúra nyújtjuk, és kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, jól lecsepegtetjük.
A vajat a 3 tojás sárgájával, cukorral, tejföllel jól elkeverjük, beletesszük a fél citrom reszelt héját, a mazsolát vagy más gyümölcsöt és a keményre vert tojáshabot. A tésztát óvatosan összevegyítjük a keverékkel, majd a zsiradékkal megkent és a morzsával meghintett formába öntjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük /kb. 45 perc/.
A gránátalmasziruphoz a gyümölcs magjait áttörjük, jól lecsöpögtetjük, és kellő mennyiségü cukorral sziruppá főzzük.
Tálaljuk porcukorral meghintve, a gránátalmasziruppal (vagy szörppel, sodóval).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.