Babgulyás
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus stíriai metélt
Körömpörkölt csülökkel
Epres blondie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Vadas marha
Hagymás rostélyos
Sült apróhal birsalmás aioli mártogatóssal recept
recept
Bonyolult

Sült apróhal birsalmás aioli mártogatóssal

45 perc
0 adag
Megfizethető
2012. 09. 22.

Elkészítés

Elkészítés: A birsalmát lereszeljük, és annyi vízben, amennyi ellepi kevéske cukorral puhárra főzzük. Vigyázzunk, szétfőzni nem kell! Amint megfőtt, leszűrjük, reszelt fokhagymával összekeverjük. A tojássárgáját habosra kikeverjük a citromlével és a mustárral, majd apránként csurgatjuk hozzá az olívaolajat. Amikor már szép krémes, összekeverjük a fokhagymás birsalmával.

A halhoz a lisztet összekeverjük a cayenne borssal, és megforgatjuk benne az apróhalakat. Forró olajban sütjük ki őket ropogósra – ennek érdekében mindenképp csak forró olajjal dolgozzunk, és egyszerre kis mennyiségeket süssünk, így nem hűl le az olaj, és gyorsan sül ropogósra a hal. Papírtörlőre szedjük a megsült halat, hogy a felesleges zsíradékot leitathassuk róla.

A friss sült halhoz tálaljuk a birsalmás mártogatóst – remek előétel, vagy kevés salátával remek könnyű ebéd.

Megjegyzés
Fagyasztott apróhalat nagyobb bevásárlóközpontok fagyasztott kínálatában találunk, de elkészíthetjük kisujjnyi csíkokra vágott más halból is. Az aioli egy Dél-Franciaországban kedvelt, a majonézhez hasonló fokhagymás mártás, amit leginkább halakhoz fogyasztanak. Péter András receptje, fotó: Tóth András

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.