Elkészítés: A birsalmát lereszeljük, és annyi vízben, amennyi ellepi kevéske cukorral puhárra főzzük. Vigyázzunk, szétfőzni nem kell! Amint megfőtt, leszűrjük, reszelt fokhagymával összekeverjük. A tojássárgáját habosra kikeverjük a citromlével és a mustárral, majd apránként csurgatjuk hozzá az olívaolajat. Amikor már szép krémes, összekeverjük a fokhagymás birsalmával.
A halhoz a lisztet összekeverjük a cayenne borssal, és megforgatjuk benne az apróhalakat. Forró olajban sütjük ki őket ropogósra – ennek érdekében mindenképp csak forró olajjal dolgozzunk, és egyszerre kis mennyiségeket süssünk, így nem hűl le az olaj, és gyorsan sül ropogósra a hal. Papírtörlőre szedjük a megsült halat, hogy a felesleges zsíradékot leitathassuk róla.
A friss sült halhoz tálaljuk a birsalmás mártogatóst – remek előétel, vagy kevés salátával remek könnyű ebéd.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.