Elkészítés: Este a csülköt kuktába tettem, a többi hozzávalóval kb. 40 percig főztem. Ki se nyitottam, a főzőlében éjszakára hűvös (10 fok alatti) helyre tettem.
Másnap a fagyos zsiradékot a tetejéről leszedtem, félretettem, a csontokat kivettem, a húst nagyobb darabokra vágtam, bőrét bekockáztam. Szerecsendióval, őrölt köménnyel, őrölt borssal befűszereztem, a kimaradt zsírjával mindenhol bekenegettem, a zúzott fokhagymát a hús közé kenegettem. (Sózni már nem kellett, a só jól átjárta.)
A káposztát kiöblítettem, kinyomkodtam, a hagymát félfőre aprítottam. Kevés szalonnazsiradékon a hagymát megdinszteltem, rajta a káposztát a köménnyel, borssal, babérral, cukorral, 1 pohár húsfőző lével félig megpároltam.
Sütőtálba terítettem a hagymás káposztát, ráhelyeztem a húsdarabokat, és előmelegített 200 fokos sütőbe toltam, sütés közben néhányszor megkentem a hús bőrét szalonnazsírral, így pirítottam kb. 1 órát, ameddig a hús bőre megpirult.
A burgonyákat megtisztítottam, több helyen félig bemetszettem, és héjastól a mikróban 15 perc alatt megsütöttem.
Tálalásnál a húsdarabok mellé kínáltam a sült hagymás káposztát, és a burgonyát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.