Elkészítés: A feldarabolt kacsa aprólékát félretesszük levesnek, a húsosabb részeket besózzuk, és egy tepsibe tesszük. A zsír felét felforrósítjuk, a kacsára öntjük, és nem túl forró sütőbe tesszük. 8-10 perc sütés után egy kevés vizet öntünk alá, és félig megsütjük.
A megtisztított burgonyát vékony szeletekre vágjuk, megmossuk és lecsurgatjuk. A zsírt fölhevítjük, beletesszük a megtisztított és apróra vágott hagymát, és félig megpirítjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köménymagot, elkeverjük, megszórjuk a fűszerpaprikával, kevés vízzel fölengedjük, kiforraljuk, beletesszük a burgonyát, megsózzuk, jól elkeverjük. Ha már kezd zsírjára sülni a burgonya,
hozzátesszük a felszeletelt zöldpaprikát, az egészben hagyott csípős paprikát (aki nem szereti, elhagyhatja), a feldarabolt paradicsomot, összekeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
A félig sült kacsát a tepsiből kivesszük, a zsírjából kimerünk, és a tepsibe a paprikás burgonyát öntjük. Tetejére rárakjuk a kacsasültet, és közepes hőmérsékleten sütőben puhára sütjük. Ha a kacsa erősebben pirulna, letakarjuk
alufóliával.
Ha a kacsa is és a burgonya is megpuhult, kivesszük és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.