Elkészítés: Az almapástétomhoz hosszában negyedeljük az almákat és kimagozzuk, majd a citromlével, a fehérborral, a cukorral és a chilipehellyel konyhai robotgépben pürésítjük. Az almapürét 4 szufléformába töltjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Közben többször megkeverjük. Kivesszük a sütőből, hideg helyre tesszük, hagyjuk teljesen kihűlni.
A karamelizált tökmaghoz a tökmagokat egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni. A cukrot világosbarnára karamelizáljuk, a tökmagokat egyből hozzáadjuk, és egy sütőpapíron vékonyan kiterítjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A kecskesajtkorongokat zsemlemorzsába forgatjuk, majd kevés olívaolajon forró serpenyőben aranybarnára pirítjuk mindkét oldalát. Ha van a sütőnknek grill fokozata, legfelső rácson 200 fokon grillezhetjük a sajtot.
A salátához az ecetet, 3 evőkanál vizet, az olajat, a mézet, kevés sót és borsot elkeverünk. A salátával összeforgatjuk.
A sajthoz salátát adunk, az almapástétommal és a karamellizált tökmaggal szervírozzuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.