Elkészítés: A combokat előző este átöblítjük, ha találunk rajta toll, tok maradványokat, eltávolítjuk, majd szárazra törölgetjük. A fokhagymát lereszeljük, összenyomjuk és bekenjük vele a combokat, megsózzuk és frissen őrölt borssal meghintjük. Egy nagyobb, jól zárható dobozba tesszük őket, közéjük tesszük a leöblített rozmaringágakat.
Másnap a libahájat kiolvasztjuk, kisütjük, beletesszük egy tepsibe vagy tűzálló tálba, belehelyezzük a combokat úgy, hogy teljesen ellepje őket a zsír. Majd 140 fokra előmelegített sütőben 2,5-3 órán keresztül pároljuk, sütjük. Miután a combok megsültek, serpenyőben pirosra sütjük őket.
A gyümölcsös körethez a datolyaszemeket félbevágjuk, a magjukat eltávolítjuk, és egy kis edényben, portóiba áztatjuk. A körtéket megmossuk, negyedelve eltávolítjuk a magházukat, majd hosszában kettévágjuk a negyedeket.
Serpenyőbe tesszük a vaj felét, rátesszük a körtéket a rozmaringággal, a szegfűszeggel, meglocsoljuk egy kevés portóival, és kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt pár perc alatt megpároljuk. Arra vigyázzunk, hogy ne puhuljanak meg nagyon. Hozzáadjuk a datolyát a maradék portóival, és magasabb hőfokon átforgatjuk párszor a vaj másik felével. A vajtól selymes mártás öleli körül a gyümölcsöt.
Az elkészült gyümölcsös köretet a sült libacomb mellé tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.