Elkészítés: 1. A fasírtgolyókat a szokott módon készítjük el: a darált húshoz hozzáadjuk a nyers egész tojásokat, a zúzott fokhagymát, a lereszelt (vagy apróra felkockázott) hagymát. A 2 szikkadt zsemlét előbb beáztatjuk, majd kicsit kinyomkodva azt is hozzáadjuk a húshoz. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal.
2. Apró golyócskákat formálunk belőle, kb. 1,5-2 cm átmérőjűeket. Ha kicsit lágy lenne a massza és nehezen formálható, akkor egy kis zsemlemorzsával javítunk az állagán.
3. Bő olajban kisütjük.
4. A kerek cipót egy tányérra helyezzük. Minden húsgolyót felszúrunk egy fogvájóra, majd szépen beleszúrjuk a cipóba. Amikor már egészen befedtük, a körtét is lefektetjük (hogy stabilabban megálljon, az oldalából kicsit levágunk), beleszúrjuk a két szem borsot (szegfűszeget), s kész is a süni szeme.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.