Elkészítés: 1. A fasírtgolyókat a szokott módon készítjük el: a darált húshoz hozzáadjuk a nyers egész tojásokat, a zúzott fokhagymát, a lereszelt (vagy apróra felkockázott) hagymát. A 2 szikkadt zsemlét előbb beáztatjuk, majd kicsit kinyomkodva azt is hozzáadjuk a húshoz. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal.
2. Apró golyócskákat formálunk belőle, kb. 1,5-2 cm átmérőjűeket. Ha kicsit lágy lenne a massza és nehezen formálható, akkor egy kis zsemlemorzsával javítunk az állagán.
3. Bő olajban kisütjük.
4. A kerek cipót egy tányérra helyezzük. Minden húsgolyót felszúrunk egy fogvájóra, majd szépen beleszúrjuk a cipóba. Amikor már egészen befedtük, a körtét is lefektetjük (hogy stabilabban megálljon, az oldalából kicsit levágunk), beleszúrjuk a két szem borsot (szegfűszeget), s kész is a süni szeme.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.