A tésztához az apróra kockázott hideg vajat elvegyítjük a liszttel, a cukorral, 1/4 tk sóval és a krémsajttal, majd 1-2 ek hideg vízzel lazítjuk, és gyorsan simára gyúrjuk. A tésztából cipót formázunk, és folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben legalább 60 percig.
Közben a sütőtököt meghámozzuk, és a magos rész eltávolítása után feldaraboljuk vagy vékonyan felszeleteljük. A megtisztított hagymát szálasra metéljük vagy feldaraboljuk, a petrezselymet és a zsályát durvára aprítjuk. A forró vízzel lemosott narancsról lereszelünk 1 ek héjat. A tököt összeforgatjuk a hagymával, az aprított zöldfűszerekkel, a narancshéjjal, a csilipehellyel, 2 ek olajjal és a keményítővel, majd megsózzuk, megborsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 5 mm vastag kerek lappá nyújtjuk, és sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük. A közepén eloszlatjuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleken egy kb. 6 cm-es sáv szabadon maradjon. Ezt a túllógó részt a töltelékre hajtjuk, finoman lenyomkodjuk, majd megkenjük a tejjel és 1 csipet sóval elkevert tojással. A pitét az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen aranybarnára sütjük 40-45 perc alatt.
Közben a pestóhoz a magvakat durvára aprítjuk és száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. A leöblített és lecsipkedett bazsalikomleveleket finomra vágjuk, a megmosott és tetszés szerint meghámozott körtét durvára reszeljük. Mindet összeforgatjuk az olajjal és a citromlével, majd megsózzuk, megborsozzuk.
Végül a pitét tetszés szerint zöldfűszerrel díszítjük, és a pestóval kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.