Elkészítés: Az élesztőt felfuttatom, majd elkeverem a 25 dkg fehér és 10 dkg teljes kiőrlésű liszttel, a sóval, a mézzel, a sütőtökkel, a tejföllel, a vajjal, a tojássárgákkal és a fűszerekkel. Beleteszem a zabpelyhet vagy napraforgómagot, és annyi langyos tejet keverek még hozzá, amennyi ahhoz kell, hogy szépen dagasztható legyen. Aztán bedagasztom, és langyos helyen kelesztem.
Mikor kétszeresére kelt, deszkára teszem, átgyúrom, hajtogatom, majd ismét kelesztem 20 percig.
Ezután kinyújtom és szaggatom. Úgy viselkedik, mint a krumplis pogácsa vagy gombóc tésztája: jó sok lisztet felvesz még újragyúráskor, nyújtáskor, szaggatáskor is. Erre van a további 10 dkg liszt, ami adott esetben akár még több is lehet.
Ha kiszaggattam, megkenem a pogácsák tetejét tejes tojássárgájával, napraforgómagot, tökmagot szórok rá, majd még 10 percig kelesztem, és 180 fokos sütőben kb. 20 percig sütöm őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.