Előkészítés: A rizst a tasakon leírt utasítás szerint megfőzzük, majd lecsepegtetjük, kibontjuk és lehűtjük. A sütőtököt meghámozzuk, magjait kikaparjuk, húsát nyersen lereszeljük. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk. A petrezselymet megmossuk, és felaprítjuk.
Elkészítés: A kihűlt rizshez hozzáadjuk a reszelt sütőtököt, a reszelt parmezán sajtot, a tojást, a hagymát, az ételízesítőt, a zsályát, a petrezselymet, csipet sót és 1/2 kávéskanál őrölt borsot. Alaposan összedolgozzuk. Serpenyőben kb. 1 ujjnyi olajat forrósítunk. Evőkanállal halmokat rakunk bele a sütőtökös masszából, a kanál hátával kissé ellapítjuk, és mindkét oldalukat kb. 5-6 perc alatt szép piros, ropogósra sütjük. Szalvétára szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk. Azonnal, forrón tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 432 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.