Elkészítés: A lisztből, a túróból, a tojásból — szükség szerint — kevés vízzel, sóval galuskát készítünk, majd forró vízben kifőzzük.
A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját, félretesszük. A zsírban megpároljuk a felkockázott vöröshagymát, a végén ráreszeljük a fokhagymagerezdeket.
Egy jénai edényt kikenünk a szalonna zsírjával, azután belerakjuk a galuska 1/3-át, erre tesszük a hagyma és a szalonna felét, majd tejföllel megkenjük. Utána a maradék galuska felét, a megmaradt szalonna és hagyma másik felét is rárakjuk, ismét megkenjük tejföllel, végül beborítjuk a maradék galuskával. Rákenjük a megmaradt tejfölt, reszelt sajttal megszórjuk.
180 C-fokon a tetejét sütőben szép pirosra, ropogósra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.