Elkészítés: A tüdőt és a szívet egészben, sós vízben felteszem főni. A főzőlébe beleteszem az egész hagymát, egy teatojásba rakom a babérlevelet és az egész borsot, a citromlevet kicsavarom, miután a héját lereszeltem, és ami héj megmaradt, azt is a főzőlébe teszem.
Közben a zsírból és a lisztből világos rántást készítek, belekeverem a kristálycukrot, mikor már karamellizálódott, hozzákeverem a mustárt, a reszelt citromhéjat, és a tűzről lehúzva a pirospaprikával elkeverem, majd a tejföllel felhígítom.
Mikor a tüdő és a szív is elég puha, kiszedem, és ujjnyi csíkokra vágom.
A vöröshagymát elturmixolom a leszűrt abáló lében. A levet az előzőleg elkészített rántással besűrítem, hozzáöntöm a citromlevet, és ha kell,
még egy kis ecettel tovább savanyítom.
Hozzáadom a csíkokra vágott tüdőt és szívet, majd még további 10-15 percig lassú tűzön forralom.
Zsemlegombóccal, tejföllel bőven nyakon öntve tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.