Vadas marha
Csupacsokis brownie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Babgulyás
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kínai szezámmagos csirke
Zsemlegombóc
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Rakott zöldbab darált hússal
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Szarvassült gombákkal és sült almakarikákkal recept
recept

Szarvassült gombákkal és sült almakarikákkal

0 perc
0 adag
5
2050. 07. 10.
Frissítve: 2015. 07. 10.

Elkészítés

Elkészítés: A szarvashúst megtisztítjuk, és sóval, fokhagymával, darabolt vöröshagymával és kevés olajjal tepsibe helyezzük, és lassan pároljuk, sütjük. Ha elkezdett puhulni, locsolgassuk meg a vörösborral, hogy az ízét átvegye. (Fontos tudni, hogy ha korán kerül rá a vörösbor, a készétel ízében nem lesz jellegzetesen élvezhető.) Amíg a hús sül, feldaraboljuk a gombákat, és kevés olajon a fehér borssal roppanósra pároljuk. Ha a szarvas megsült, a visszamaradó, sűrű levét rászűrjük a gombákra és összeforraljuk, majd tálalásnál a szeletelt húsra adagoljuk. A megmosott almák közepét almacsumázóval kivájjuk, és keresztben, hogy minden karika közepében lyuk legyen, felkarikázzuk nagyjából 1 centiméteres szeletekre. Tepsibe sorolva, forró sütőben 6-7 perc alatt megsütjük, és még melegen édesítőszerrel kevert őrölt fahéjjal szórjuk meg.

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

6 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

6 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.