Elkészítés: A húst 10 szeletre vágjuk, és szalonnacsíkokkal tűzdeljük, sózzuk, borsozzuk.
A zsiradékot felforrósítjuk, és a hússzeleteket hirtelen megsütjük. Kiszedjük egy tálba.
A felszeletelt hagymát és a vegyes zöldséget a zsiradékban megpirítjuk, majd paradicsompürét és lisztet teszünk hozzá, barnára pirítjuk. Felöntjük vörösborral, kevés vízzel, hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet (ha van vadfűszer, azt is tehetünk bele), felforraljuk, és a szarvasszeletekre öntjük, majd puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük egy tálra.
A mártást ízesítjük 1 narancs levével, ribizke- vagy áfonyaízzel, felforraljuk, szűrőn keresztül a húsra szűrjük, hozzáadjuk a konyakot.
Tálalásnál minden hússzeletre teszünk egy szelet narancsot, arra a roston sült gombafejet, amibe ribizke- vagy áfonya ízt teszünk dísznek. A hússzeletek mellé tesszük a megmaradt mártást, de külön edényben is tálalhatjuk.
Burgonyaropogós illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.