Elkészítés: A piskótához a tojásfehérjékből pár csepp citromlével kemény habot verünk. A tojássárgákhoz is adunk néhány csepp citromlevet, és beletesszük a kristálycukrot, öntünk hozzá pár csepp rumot, hozzáadjuk a fél sütőport és a vaníliás cukrot, felverjük. Beleszórunk 2 kanál réteslisztet, majd a szedreket, a maradék
2 kanál réteslisztet, valamint 1 kanál búzadarát, és hozzáadjuk a tojásfehérje hab felét. Óvatosan átkeverjük, majd a hab másik felét is hozzáadva ismét átkeverjük.
20x30 centis kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk, 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt, átfordítjuk a tepsiben, hogy az alja (a gyümölcsösebb fele) felülre kerüljön.
A szedres krémhez 15 dkg szobahőmérsékletű vajat 15 dkg porcukorral, pár csepp rummal és 10 dkg szederrel habosra keverünk, majd hozzáadunk 2 dl cukrászhabot, és habverővel kemény habbá verjük.
A szedres krémet a szedres piskótára simítjuk, a maradék felvert habbal és szederszemekkel díszítjük (a tejszínhabot rá is simíthatjuk, vagy habzsákba töltve díszíthetjük).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.