Elkészítés: A tésztához a csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztom, majd leveszem a gőzről, és hagyom, hogy kihűljön. Összekeverem a szárazanyagokat: lisztet, keményítőt, mandulát, sütőport.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojásokat szétválasztom. A fehérjét a sóval felverem, a sárgáját a cukorral kikeverem. Ha ez megvan, akkor összekeverem apránként az összes hozzávalót egy masszává: a tojássárgájába beleöntöm a vajas csokoládét, majd mindez mehet a fehérjébe. Végül óvatosan összeforgatom a lisztes egyveleggel.
A tésztát szilikon bonbonformákba osztom el, vagy sütünk egy Sachert a saját jól bevált receptünk alapján, apró kockákra vágjuk, esetleg mini pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és az alábbiak szerint folytatjuk a műveletet!
A töltelékhez szederlekvár és sűrű tejszín kell. Minden sütit 3 szeletbe vágok, s a szeletek egyik felét meglocsolom egy kis tejszínnel. Majd, mikor azt beszívta, óvatosan megkenem szederlekvárral, és összeillesztem őket. Össze is lehet nyomni, nem baj, ha kibuggyan oldalt, ami kijön, azt az oldalán elsimítjuk.
Végül 10 dkg csokoládét megolvasztok vízgőzön, majd apránként annyi tejszínt teszek bele, hogy jól keverhető, de még sűrű legyen. Ez kb. 1 deci tejszínt jelent majd. Leveszem a tűzről. Aki édesebben szereti, az most tehet bele egy kevés cukrot. Ezt a mázat kenem a bonbonokra köröskörül. Majd hűtőbe teszem kb. 1 órára.
Utána fogyasztható. Mivel tejszín is van a tésztán, hűtőben kell tárolni. Ha ez túl macerás vagy ajándékba szeretnénk, akkor hagyjuk ki a tejszínt! Úgy is finom lesz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.