Elkészítés: Az afrikai harcsafilét szálkátalanítjuk és ledaráljuk. A megtisztított sárgarépát, burgonyát és paprikát összekockázzuk.
Pörköltalapot készítünk: a vöröshagymát apróra összevágjuk, kevés olajon üvegesre hevítjük. Megszórjuk fűszerpaprikával, oldjuk a színét, s felengedjük kevés vízzel. Kiforraljuk. Halászléalapot keverünk hozzá. Beletesszük a paprika-, sárgarépa- és krumplikockát. Ízesítjük és készre főzzük.
A ledarált harcsahúshoz hozzákeverjük az áztatott zsemlét és a tojást. Ízesítjük sóval, fehérborssal, fűszerpaprikával. Jól összekeverjük. Kis gombócokat formázunk a masszából.
Amikor a répa és a krumpli megpuhult a levesben, belefőzzük a gombócokat. (Készíthetjük savanykásan is, tejfölös habarással.) Tálaláskor citrommal díszítjük.
Ezt az ízletes, szálkamentes halételt a gyerekek is biztonsággal fogyaszthatják!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.