Előkészítés: A káposztát átöblítjük, kinyomkodjuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk. A kolbászt hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a bőrét, és a húsát felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: Nagyobb lábasban az olajat felmelegítjük, beletesszük a hagymát, üvegesre pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával, és kb. 1,5 l vízzel, felöntjük. A káposztát beletesszük a hagymás lébe, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a majoránnával, beletesszük a babérlevelet, és erős tűzön felforraljuk. Amikor felforrt, beletesszük a szilvát, a kolbászt. Összekeverjük, és lefedve kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáöntjük a leveshez, összekeverjük, és még egyszer felforraljuk. Ezt a pikáns levest forrón tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 520 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.