Elkészítés:
1.) Az epret megtisztítjuk, megmossuk, és néhány szép szemet félreteszünk díszítésnek.
2.) 20 dkg epret félbevágunk, megszórjuk 2 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál citromlével és félretesszük. A maradék epret 2 evőkanál porcukorral és 1 evőkanál citromlével leturmixoljuk.
3.) A mascarponét összekeverjük a túróval, hozzáadjuk az 1 evőkanál citromlevet, a likőrt és a maradék 3 evőkanál porcukrot. Botmixerrel beledolgozzuk az eperpépet.
4.) 2 dl tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval felverünk és a habot beleforgatjuk a túrós krémbe.
5.) A krém felét és a darabos epret levével együtt 4 kehelybe szedjük, tetejükre kanalazzuk a maradék krémet, és legalább 3 órára behűtjük.
6.) Tálaláskor tejszínhabbal, citromfű levelekkel, csokoládéforgáccsal, eperrel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.