Elkészítés: Az előző este langyos vízbe beáztatott lencsét annyi vízzel, hogy ellepje felteszem főni, és forrástól számított 10 percig főzöm, majd leszűröm, hideg vízzel leöblítem.
A lilahagymát, a vöröshagymát és a paprikákat apró kockára vágom. A hagymákat megfonnyasztom az olívaolajon, majd hozzáadom a paprikát is, néhányszor átforgatom, hogy éppen csak megpárolódjon, de még ropogós maradjon, ezt követően leveszem a tűzhelyről, hozzáadom a reszelt fokhagymát, végül egy alapos keverés után elvegyítem a lencsével.
Sózom, meghintem az aprított petrezselyemzölddel, meglocsolom a citrom levével, összekeverem, és 2-3 órára hűtőbe teszem.
Adhatjuk önálló ételként, vagy kínálhatunk hozzá sült húsokat, rántott szeletet. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.