Elkészítés: A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a porcukrot, a sót és a mandulaőrleményt, majd apró kockákra vágva a hideg vajat is beleszórom. Gyors mozdulatokkal elmorzsolom. A kissé felvert tojást is beleöntöm, tésztává formálom. Vigyázat, elég ragadós tészta a végeredmény, de nem kell megijedni tőle. Fóliába csomagolva legalább 1 órán át pihentetem a hűtőszekrényben.
Amíg a tészta pihen, elkészítem a tölteléket. A marcipánt nagylyukú reszelőn lereszelem, hozzákanalazom a lekvárt, a cukrot (ha valaki édes baracklekvárt használ, nincs is feltétlenül szükség cukor hozzáadására), a pálinkát, és az egészet botmixerrel pürésítem. Halvány barackszínű, könnyű krém a végeredmény. Lefedve hűtőszekrénybe teszem.
Ha a tészta is kipihente magát, kevés liszttel meghintem a gyúródeszkát, és 2-3 mm vastagra nyújtom. Fogom a levelet formázó kiszúrómat (6 X 4 cm-es), és csinos leveleket szaggatok belőle, amíg a tészta el nem fogy. Sütőpapírral borított tepsire rakosgatom kis távolságra egymástól.
A sütőt 160 fokra előmelegítem, és 8-10 perc alatt világosra sütöm a kis leveleket. Rácson hagyom hűlni őket.
Először a rózsaszín mázat készítem el. Ehhez az alaposan átszitált porcukrot tálba teszem, hozzáadom a citrom- és céklalevet, sűrű krémmé keverem. Nagyjából 1 mokkáskanálnyival megkenem a tésztákat (ez a mennyiség a kisült levelek 1/4-ére elegendő). Gyorsan kell vele dolgozni, mert gyorsan megszilárdul. Ezt követően gőz felett felolvasztom a csokoládét és a tejszínt, végül hozzáadom a vajat is. A kis levelek 1/4-ét ezzel kenem meg, szintén minden süteményre 1 mokkáskanálnyit mérve.
A maradék csokoládét nejlonzacskóba kanalazom, vékony rést vágok az egyik csücskénél, és absztrakt vonalakat rajzolok az előzetesen már bevonóval ellátott sütemények tetejére.
Előveszem a frizsiderből a marcipánkrémet, és a máz nélküli sütemények mindegyikére teszek egy szűk teáskanálnyit, majd mindegyik tetejére ráillesztem a mázzal borított párját. Szobahőmérsékleten hagyom teljesen megszilárdulni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.