Elkészítés: A darált húst kissé szétnyomkodjuk az edényben. Megszórjuk az ízesítőkkel (fűszerpaprika, só, bors), zúzott vöröshagymát és fokhagymát adunk hozzá. Az előzőleg tejbe áztatott és kinyomkodott kenyeret elmorzsoljuk bele. Beleteszünk 1 egész tojást, majd alaposan összekeverjük, és hagyjuk állni egy kicsit, hogy a só olvadjon, átjárják az ízesítők (kb. 10 perc).
A tepsi alját kikenjük margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és a tepsi közepén hosszant ellapogatjuk a hús kb. 1/3 részét, ez lesz a rúd alja. Erre ráfektetjük a félbevágott főtt tojásokat sárgájukkal lefelé, majd a maradék hús egy részéből körben kisebb réteget halmozunk rá. Vizes kézzel dolgozzunk, így jobban formázható a hús, jobban összeáll. A tojásokra rátesszük az egy felvert tojással elkevert mexikói zöldségkeveréket, és befedjük a még megmaradó hússal. Formázzuk, nyomogatjuk kicsit, hogy szép rúd formája legyen.
Megszórjuk zsemlemorzsával, tetejére margarinforgácsokat teszünk, és alufóliával lefedett tepsiben, 180 °C-os előmelegített sütőben kb. 1 óra 15 percig sütjük, majd alufólia nélkül további fél órát, az utolsó 5-10 percben 210 °-on, hogy szépen megpiruljon a teteje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.