Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a puha vajjal, a cukorral és a reszelt citromhéjjal fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a ledarált édes kekszet, meglocsoljuk a tejjel és összekeverjük. Ezután 5 percet pihentetjük, hozzáadjuk a megmosott, leszemezett, félbevágott, kimagozott szőlőt, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.
4 egyforma, egyadagos felfújtas formát kivajazunk, beszórjuk édes morzsával, 3/4-ig töltjük a habos masszával, és forró vízzel töltött tepsibe állítva, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt kigőzöljük-megsütjük.
Közben a karamellhez a cukrot 1 evőkanál vízzel meglocsoljuk, rázogatva megkaramellizáljuk, majd felöntjük 1 deci forró vízzel. Ha mártás sűrűségűre beforrt a karamell, lehúzzuk a tűzről.
Tálaláskor a szuflét tányérra borítjuk, és körbelocsoljuk a karamellöntettel. Ízlés szerint szőlőszemekkel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.