Elkészítés: A mazsolát alaposan megmosom, lecsepegtetem, és rumba áztatom. A mandulát szálkásra vágom. A rizst is jól megmosom, majd lecsepegtetem. A forrásban lévő tejben puhára főzöm a rizst. Hagyom kihűlni. Közben belekeverem a vaníliás cukrot, 1 dkg vajat, a mandulát, a rumból kivett mazsolát és a tojásokat. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett, koszorú alakú tortaformába simítom a rizst, és langyos vízzel telt tepsibe állítom. Előmelegített sütőben, közepes tűznél 40-45 percig gőzölöm.
Közben alaposan megmosom a szőlőt, leszemezem. A szőlő felének kipréselem a levét, átszűröm, és a cukorral együtt mérsékelt tűzön szirup sűrűségűre forralom. Ezután a tűzről levéve hozzákeverem a rumot. Az időközben megsült rizskoszorút öt perc pihentetés után tálra borítom, a maradék szőlőszemek egy részét a koszorú közepébe halmozom, a többivel körberakom a szélét, végül megöntözöm a forró sziruppal. Langyosan vagy hidegen tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.