Elkészítés: A tésztához a tojásfehérjét a sóval kemény habbá felverjük, a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. A felvert fehérjét és a cukros sárgáját összekeverjük, óvatosan hozzákeverjük a liszttel összekevert pudingport és sütőport. A tésztát egy kivajazott (28 cm-es) formába öntjük és 200 fokon (alsó-felső melegítéssel) megsütjük 15 perc alatt. A tésztát a formában hagyjuk kihűlni!
A tejszínt a habfixálóval elkezdjük felverni, kb. féltávnál hozzákeverjük a pudingport, és jó kemény habbá verjük. A sovány túrót óvatosan belekeverjük.
Egy kis adag krémmel megkenjük a már kihűlt tésztát. Erre rakjuk rá a vékony szeletekre felvágott barackbefőttet. A maradék krémet hagyományos krumplinyomó (vagy türelmesebb, kitartóbb háziasszonyok habzsák) segítségével a barackos rétegre nyomjuk.
Az eperszószt vagy a kissé felmelegített eperlekvárt rányomjuk a krémre, mintha az lenne a ketchup, a végén pedig ráreszeljük a sajtnak álcázott fehér csokoládét.
Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.