Elkészítés: A hagymát kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát, ízesítjük borssal,
sóval, pirospaprikával, kb. 10 percig pároljuk.
Megfőzzük a tasakos rizst, majd összekeverjük a megpárolt darált hússal.
A paprikából kiszedjük a magházát, és megtöltjük a húsos-rizses töltelékkel.
Kevés olajat öntünk egy tepsibe, beletesszük a töltött paprikákat, és sütőbe toljuk, kb. fél órát sütjük, közben locsoljuk.
Ugyanezt a tölteléket tölthetjük szőlőlevélbe is. A megmosott szőlőlevélbe beletesszük a
tölteléket, alakjától függően összetekerjük vagy háromszög alakúra hajtjuk. Sorbarakjuk a kiolajozott tepsibe. Barnára sütjük, közben locsoljuk.
Tálaláskor tejfölt locsolhatunk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.