Elkészítés: Keményre főzünk 4 db tojást, majd megtisztítjuk. A vöröslencsét 10-15 percre beáztatjuk, a sáfrányszálakat is 2 evőkanál forró vízbe áztatjuk.
A darált húshoz adjuk a leszűrt vöröslencsét, a borsikafűvet, a 2 db nyers tojást, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. Annyi rizslisztet adunk hozzá, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Amikor a massza már jól összeállt, hozzáadjuk az aprított aszalt gyümölcsöket, ismét jól összedolgozzuk.
Az egész vagy félbevágott keménytojásokat beburkoljuk a húsos masszával.
Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, lisztet hozzáadva rántást készítünk, amiben a sürített paradicsomot is megforgatjuk, majd a paradicsomlével felengedjük, ha szükséges vizet is adunk hozzá. Felforraljuk a paradicsomos lét, beletesszük a húsgombocókat, felöntjük annyi vízzel, hogy a gombócokat 3/4 részig ellepje. Ízesítjük vöröshagymával, kurkumával, szárzellerrel. Lassú tűzön, a gombocókat
gyakran forgatva készre főzzük.
Tálaláskor tehetünk a gombocókra 1/2 evőkanál tejfölt vagy
joghurtot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.