Elkészítés: Egy serpenyőben kevés olajon a megsózott hússzeleteket pár percig pirítom, majd az apróra vágott vöröshagymát is hozzáadom. Ezután a bort aláöntve fél órán át forralom, amikor a bor elpárolog róla és a hússzeletek megpuhultak, kiveszem őket.
A visszamaradt olajba (amiben karamellizálódott a hagyma) közvetlenül beleszórom a lisztet, hagyom pirulni, majd hozzáöntöm a tejet, sózom, borsozom, mustárral ízesítem, petrezselyemlevelet is adok hozzá, majd a szeletelt gombát, néhány percig kevergetem, ez idő alatt besűrűsödik, majd a tűzről lehúzom, és a 3 tojást belekeverem.
Egy másik edényben kevés olajon egy kis víz hozzáadásával megpárolom a karfiolt, roppanósra. Ezt is hozzákeverem a gombás-tojásos paplanhoz.
Egy kisebb hőálló tál aljára szeletelem a megpucolt, nyers újburgonyát, erre rakom a hússzeleteket, rászórom a zöldborsót, meghintem bazsalikommal és sóval. Erre halmozom a karfiolos-gombás-tojásos masszát.
Alufóliával letakarom, és előmelegített 180 C fokos sütőben 45-50 percig sütöm. Ezután a fóliát leveszem róla, meghintem reszelt sajttal, és visszatolom a sütőbe, de csak addig, míg a sajt szépen ráolvad és egy kissé megpirul.
Tálalás előtt állni hagyom, majd a húsok körül kockára vágom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.