Elkészítés: A gombóchoz valókat összedolgozzuk, félretesszük, ameddig a levest feltesszük.
Forró zsiradékban az aprított zöldségeket magas hőfokon megpirítjuk, (kb. 5-10 perc), majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,3 l vízzel, sózzuk, borsozzuk, tárkonylevéllel ízesítjük. Amikor forr, vizes kézzel gombócokat formázunk a húsos masszából, beleengedjük a levesbe, kevés ételízesítővel, zöldpaprikával fűszerezzük, újraforrástól számítva kb. 30 perc alatt takarékon készre főzzük.
A főzés vége felé hozzákeverjük a tésztát, tejszínt, utána sózzuk, borsozzuk, ha igényli.
Ízlés szerint pikánsra ízesítjük, kevés cukorral lágyítjuk az ízeket, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.