Elkészítés: 1,5-2 liter vízben (attól függően, hogy mennyire sűrűre akarjuk főzni a levest) feltesszük főni az oldalast. Közben meghámozzuk a hagymát, és egészben beledobjuk a fővő lébe. Meghámozzuk és apró kockákra vágjuk a pityókát (krumpli / burgonya), és megmossuk a rizst.
Megvárjuk, hogy megfőjön az oldalas, és amikor a hús a csontról már kezdett leválni, kivesszük a készülő levesből, félretesszük hűlni.
A fövő lébe beleöntjük a rizst és a pityókát, beletesszük a babérleveleket. Lefejtjük az oldalas csontjairól a húst, és apróra vágjuk, majd visszatesszük a fövő levesbe. Zúzott fokhagymával és borssal ízesítjük, és tovább főzzük. Hagyjuk egy picit, de nem teljesen elfőni a krumplit, és utóízesítjük sóval (az oldalas sósabb lehet, úgy hogy az utólagos sózás a biztos), majd leoltjuk a tüzet, és rögtön ezt követően beletesszük az ecetes (vagy másmilyen) tárkonyt, illetve ízlés szerint a tárkonyecetet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.