Elkészítés: A tésztához valókat egy tálban összekeverjük, picit ragadós a tészta, majd egy közepes méretű (28 cm x 32 cm) tepsibe nyomkodjuk, kb. 1-1,5 cm vastagságú legyen. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A túrós töltelékhez is mindent összekeverünk, majd a nyers tésztára rákanalazzuk és elsimítjuk rajta.
Erre jönnek a félbevágott eperszemek (ha fagyasztott epret használunk, előtte engedjük fel).
Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Ez idő alatt a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a végén a kókuszreszeléket is beleszórjuk.
A megsült tészta tetejére simítjuk a habot, és 120 fokon, légkeveréssel (ha van) szárítjuk további kb. 15 percig. Úgy ellenőrizzük, hogy kinyitjuk a sütőt, és a kezünkkel a habhoz érve, ha van egy kis kérge és nem ragad az ujjunkhoz, akkor már jó.
Hagyjuk kihűlni, és kockákra vágva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.