Elkészítés: A tésztához először 1 mokkáskanálnyi cukorral édesített kézmeleg tejben felfuttatjuk a friss élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a felfutott élesztőt, és a maradék tejjel jól összegyúrjuk. Mikor a tészta nagyjából összeállt, hozzádolgozzuk a langyos vajat. Lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk. Addig dagasztjuk, míg a tészta felülete fényes, hólyagos nem lesz. Tiszta konyharuhával letakarva pihentetjük 30 percig, míg duplájára kel.
Majd enyhén lisztezett munkalapon óvatosan átgyúrjuk és 5 percig letakarva pihentetjük.
Miközben a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tejfölt kikeverjük a porcukorral. A mazsolát leöblítjük és lecsepegtetjük.
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és fánkszaggatóval köröket szaggatunk belőle, majd a maradékot ismét összegyúrva kiszaggatjuk azt is.
Mindegyik kör közepét a két hüvelykujjunkkal vagy egy kis pohárral kilapítjuk, fészket készítünk úgy, hogy körülbelül 1 centis peremet hagyunk. Az így kiképzett fészkekbe 1-2 evőkanálnyi édes tejfölt teszünk, és ízlés szerint kirakjuk mazsolával vagy meghintjük őrölt fahéjjal, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, a tészta szélét lekenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Mikor elkészültek a sütemények, rácsra téve hagyjuk hűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.