Először a krémet készítem el, hogy jól le tudjon hűlni a hűtőben.
A lisztet a cukorral, tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. Hagyjuk kihűlni!
A kihűlt péphez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és levét is. Jól kihabosítjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük. 2/3 részét a citromos krémhez keverjük.
Az 1/3 részéhez 1 ek baracklekvárt keverünk. A hűtőbe tesszük felhasználásig.
A piskóta elkészítése: A tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Hozzákeverjük az étolajat is. A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal könnyedén hozzá keverjük.
Kibélelünk egy tepsit (37×32 cm) szilikonos sütőpapírral és beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk. A sütőpapírt lehúzzuk róla és feltekerjük. Konyharuhában hagyjuk kihűlni.
A piskótát kivesszük a konyharuhából, lekvárral lekenjük. Ezután a citromos krém felével kenjük le és feltekerjük.
A tekercs tetejét és oldalát is körbe kenjük a tejszínes-citromos krémmel, majd a maradék citromos és baracklekváros krémmel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.