Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, 4 evőkanál forró vízzel habosra keverjük. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, a sütőporral, a kakaóval, majd belekeverjük a tojáskrémbe.
Egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába sütőpapírt fektetünk, majd belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük. A kihűlt tésztát középen kettévágjuk. Az alsó tortalapot a kapcsos forma peremével körbevesszük.
A krémhez a tejből, a cukorból és a pudingporból megfőzzük a pudingot. A forró pudingba belekeverjük az apróra vágott étcsokoládét és az előzőleg beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat. A málnalekvárt felforrósítjuk, bekenjük vele az alsó tortalapot. Ráfektetjük a lecsöpögtetett körtéket. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a kihűlt pudingba a csokilapocskákkal együtt. A krém 2/3-át rákenjük a körtékre, erre fektetjük a második tortalapot, a tetejére pedig elsimítjuk a többi krémet.
A tortát a tortaformában hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a krém megdermedjen.
A díszítéshez a tejszínt a habfixálóval habbá verjük. Eltávolítjuk a tortagyűrűt, s egy kis habbal bevonjuk a torta oldalát. Megszórjuk csokireszelékkel vagy cukorreszelékkel. A maradék habot nyomózsákba tesszük, s a torta peremére nyomjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.