Elkészítés: A tésztához a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral, 4 evőkanál forró vízzel habosra keverjük. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, a sütőporral, a kakaóval, majd belekeverjük a tojáskrémbe.
Egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába sütőpapírt fektetünk, majd belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük. A kihűlt tésztát középen kettévágjuk. Az alsó tortalapot a kapcsos forma peremével körbevesszük.
A krémhez a tejből, a cukorból és a pudingporból megfőzzük a pudingot. A forró pudingba belekeverjük az apróra vágott étcsokoládét és az előzőleg beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat. A málnalekvárt felforrósítjuk, bekenjük vele az alsó tortalapot. Ráfektetjük a lecsöpögtetett körtéket. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a kihűlt pudingba a csokilapocskákkal együtt. A krém 2/3-át rákenjük a körtékre, erre fektetjük a második tortalapot, a tetejére pedig elsimítjuk a többi krémet.
A tortát a tortaformában hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a krém megdermedjen.
A díszítéshez a tejszínt a habfixálóval habbá verjük. Eltávolítjuk a tortagyűrűt, s egy kis habbal bevonjuk a torta oldalát. Megszórjuk csokireszelékkel vagy cukorreszelékkel. A maradék habot nyomózsákba tesszük, s a torta peremére nyomjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.