Előkészítés: Kibéleljük a sütőpapírral a 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A lisztet, a sütőport, 12,5 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót, a margarint és a tojásokat (kézi robotgéppel) simára keverjük. A formába simítjuk, és a sütőben kb. 30 percig sütjük. Rácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. A tortát vízszintesen kettévágjuk, a szebbiket kiválasztjuk a tetejére. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk. A túrót habosra keverjük a joghurttal, a citromlével és héjjal. A zselatinhoz öntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és elkeverjük kevés túrókrémmel, majd az egész túrókrémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük a maradék cukorral, és a túrókrémbe forgatjuk. A kevésbé szép tortalapot visszatesszük a formába, közárjuk a kapcsot. Rákenjük a krémet, elsimítjuk, és kb. 2 órára hidegre tesszük. A maradék tortalapot 12 szeletre vágjuk, és krémre illesztjük. Megszórjuk porcukorral, és kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 377 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.