Elkészítés: A szalonnát apróra vágom, kisütöm a zsírját, majd beleteszem az apróra vágott hagymát, megpirítom, majd picit félrehúzom, hozzáadom a pirospaprikát, majd visszatéve a tűzre hozzáadom a lecsót, beleteszem az ujjnyi csíkokra vágott húst, sózom, borsozom, és hagyom főni. Mikor a hús félpuhára főtt, hozzáadom a zöldbabot, a babérlevelet és a fokhagymát, amit belereszelek. Mikor megfőtt a hús és a bab is, liszttel elkevert tejföllel behabarom és összeforralom.
A galuskához egy nagyobb fazékban felteszek vizet forrni 1 kanál sóval.
A liszteket egy tálba szitálom, hozzáadom a tojásokat, megsózom, és annyi vizet adok hozzá, hogy ne legyen kemény, de ne legyen folyós sem. Gyors mozdulatokkal összeforgatom, nem kell kidolgozni. Mikor a víz forr, beleszaggatom, majd miután feljöttek a víz tetejére, 1-2 percig hagyom még főni, majd kimeregetem, leöblítem, lecsepegtetem, és locsolok rá egy kevés olvasztott zsírt vagy olajat, majd összeforgatom. Ezt a mennyiségű tésztát, három adagban szaggatom ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.