Előkészítés: A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet felaprózzuk. A póré fehér és világoszöld részét, valamint a paradicsomokat felkarikázzuk. A paprikákat vékony csíkokra, a gombát karcsú szeletekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat).
Elkészítés: A zsemléket alaposan kinyomkodjuk, majd a tojásokkal, a pirospaprikával, a hagymával, a fokhagymával, a petrezselyemmel, ízlés szerint sóval és borssal együtt a darált húshoz adjuk, jól összedolgozzuk. Kikenünk 1 evőkanál olajjal egy 30x40 cm-es tepsit, belesimítjuk a húsmasszát, és a forró sütőben 15 percig sütjük. Közben a „rakományhoz” 3 evőkanál olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a paprikát és a gombát, 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a ketchupot, a paprikakrémet, az oregánót, ízlés szerint sót, (frissen) őrölt borsot, és összeforrósítjuk. A sajtot megreszeljük. Kirakjuk a paradicsomszeletekkel az elősütött fasírtlap tetejét, levével együtt egyenletesen elsimítjuk rajta a zöldségragut, megszórjuk a sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, visszakapcsolunk 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat), és további 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. Tálalás előtt az olívabogyókat elfelezzük/felkarikázzuk, a bazsalikomlevélkéket leöblítjük, és szárazra lapogatjuk. A húslapot 5x5 cm-es kockákra vagy kisebb szeletkékre vágjuk, majd megszórjuk az olívával, mindegyikbe 1-1 fogvájót szúrunk, és a bazsalikomlevélkékkel díszítve kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.