Elkészítés: A húst enyhén klopfoljuk ki, majd mindkét oldalát szórjuk meg sóval és őrölt borssal.
A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk fel cikkekre. Az édesköményt tisztítsuk meg, majd szintén vágjuk fel cikkekre.
Egy tepsibe öntsük bele az olívaolajat, és a közepén helyezzük egymásmellé a hússzeleteket. Ezután tegyük a hús köré a cikkekre vágott krumplit, az édesköményt, az ízlés szerint feldarabolt paprikát, és az aszalt paradicsomot. Szórjuk rá héjastul a fokhagymagerezdeket és ízlés szerint friss kakukkfűágakat (szárított kakukkfüvet is használhatunk), végül öntsük alá a szárnyas alaplevet.
Ezután a tepsit fedjük le alufóliával, majd helyezzük előmelegített sütőbe. Közepes hőfokon kb. 1 óra alatt pároljuk puhára.
Amikor már a hús és a zöldségek is puhára párolódtak, vegyük le az alufóliát, majd tegyük vissza a tepsit a sütőbe, és süssük készre.
Tálaláskor a húst és a zöldségeket szedjük egy tányérra, majd ízlés szerint locsoljuk meg a szafttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.