Elkészítés: Kibéleljük sütőpapírral a 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, közben lassan beleszitáljuk a cukrot. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral, összedolgozzuk a tojássárgákkal. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, és a masszát a formába simítjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A narancsokat kifilézzük, azaz a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegő levet felfogjuk, és a vázat is kicsavarjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a narancslevet.
A zselatint beáztatjuk. A tequilát felmelegítjük, a zselatint kicsavarjuk, és feloldjuk a tequilában. A narancsos tejszínbe dolgozzuk.
A tésztát vízszintesen kettévágjuk, az alsó lapot tálra tesszük, köré kapcsoljuk a forma peremét. A tésztára kenjük a lekvár felét és a krém felét, ráborítjuk a felső tortalapot. Megkenjük a maradék lekvárral, majd a krémmel, de keveset mindkettőből félreteszünk. A maradék lekvárt a torta tetejére cseppentjük, és villával összeforgatjuk kissé a krémmel. A tortát 2 órára hidegre tesszük.
Tálaláskor levesszük a tortakarikát, a torta oldalát megkenjük a maradék krémmel, és a tetejét a narancsfilékkel díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.