Elkészítés: Kibéleljük sütőpapírral a 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, közben lassan beleszitáljuk a cukrot. A lisztet elvegyítjük a keményítővel, a sütőporral, összedolgozzuk a tojássárgákkal. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, és a masszát a formába simítjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A narancsokat kifilézzük, azaz a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A lecsepegő levet felfogjuk, és a vázat is kicsavarjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a narancslevet.
A zselatint beáztatjuk. A tequilát felmelegítjük, a zselatint kicsavarjuk, és feloldjuk a tequilában. A narancsos tejszínbe dolgozzuk.
A tésztát vízszintesen kettévágjuk, az alsó lapot tálra tesszük, köré kapcsoljuk a forma peremét. A tésztára kenjük a lekvár felét és a krém felét, ráborítjuk a felső tortalapot. Megkenjük a maradék lekvárral, majd a krémmel, de keveset mindkettőből félreteszünk. A maradék lekvárt a torta tetejére cseppentjük, és villával összeforgatjuk kissé a krémmel. A tortát 2 órára hidegre tesszük.
Tálaláskor levesszük a tortakarikát, a torta oldalát megkenjük a maradék krémmel, és a tetejét a narancsfilékkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.