Elkészítés: Az élesztőt 1 dl tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a vajat, a tejet és az élesztőt. Alaposan kidolgozzuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
Kb. fél cm vastagra nyújtjuk, így nagyjából 40x30 cm-es téglalapot kapunk, amit 6 részre osztunk. Mindegyik lapra ráhelyezünk 1-1 virslit, feltekerjük, majd 1,5 centinként bevágjuk. Nem kell a rudakat teljesen átvágni! Ezeket a szeleteket aztán jobbra-balra kihajtogatjuk, kissé ledöntjük, majd kikent tepsibe sorakoztatjuk.
Felvert tojással lekenjük, szezámmaggal megszórjuk. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.