Előkészítés: A kétszersültet konyharuhába csomagoljuk, és összetörjük.
Elkészítés: A morzsát egy kb. 24 cm átmérőjű tűzálló tálba szórjuk. A tojást felverjük a tejszínnel, és a morzsára öntjük. Amikor beitta a folyadékot, kanálháttal a formába nyomkodjuk. Közben az almát meghámozzuk, félbe vágjuk, magházát kiemeljük, és a húsát vékony felszeleteljük. Cserépszerűen (a szeleteket kissé egymásra csúsztatva) a morzsára rakosgatjuk. A mazsolát, a mandulát, a cukrot, a fahéjat összekeverjük, és az almára szórjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az öntethez kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját, a tejszínt, a vaníliás cukrot összekeverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot. Az egészet az almára öntjük, és elsimítjuk. A sütőben kb. 35 percig sütjük. Hidegen-melegen egyaránt finom. Vaníliaöntetet is kínáljunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 701 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.