Előkészítés: A kétszersültet konyharuhába csomagoljuk, és összetörjük.
Elkészítés: A morzsát egy kb. 24 cm átmérőjű tűzálló tálba szórjuk. A tojást felverjük a tejszínnel, és a morzsára öntjük. Amikor beitta a folyadékot, kanálháttal a formába nyomkodjuk. Közben az almát meghámozzuk, félbe vágjuk, magházát kiemeljük, és a húsát vékony felszeleteljük. Cserépszerűen (a szeleteket kissé egymásra csúsztatva) a morzsára rakosgatjuk. A mazsolát, a mandulát, a cukrot, a fahéjat összekeverjük, és az almára szórjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Az öntethez kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját, a tejszínt, a vaníliás cukrot összekeverjük, és beleforgatjuk a tojáshabot. Az egészet az almára öntjük, és elsimítjuk. A sütőben kb. 35 percig sütjük. Hidegen-melegen egyaránt finom. Vaníliaöntetet is kínáljunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 701 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.