Előkészítés: A tojásokat megmossuk, keményre főzzük (10 perc), hideg vízbe merítve lehűtjük. Vastagon kivajazunk egy kb. 1,8 l űrtartalmú hosszúkás sütőformát, és kibéleljük a kissé egymásra csúsztatott sonkaszeletekkel úgy, hogy a szélek túllógjanak a forma peremén. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Elkészítés: A csirkehúst kisebb darabokra vágjuk, aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a tejszínt, a tojásfehérjéket, ízlés szerint sót, borsot, és péppé-habbá turmixoljuk. Tálba szedjük, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a petrezselymet, összekeverjük. A massza felét a formába simítjuk, kanálháttal egy kis árkot mélyítünk a közepébe. A kemény tojásokat meghámozzuk, a végüket levágjuk, és hosszanti irányban egymáshoz illesztve az „árokba” nyomkodjuk őket. A tetejükre simítjuk a maradék masszát, felhajtjuk a sonkaszeleteket, és befedjük egy méretének megfelelő, vajjal megkent alufólialappal. A formát mély tepsibe tesszük, felöntjük annyi meleg vízzel, hogy a forma derekáig érjen, betesszük a sütőbe, és 40 percig gőzöljük. A sütőből kivéve a tetejét súlyokkal (pl. alófóliába csomagolt konzervdobozokkal, ásványvizes palackkal) lenyomatjuk-tömörítjük, saját levében hagyjuk kihűlni. Tálaláskor deszkára borítjuk, vékony szeletekre vágjuk, tálra rendezzük, tojásgerezdekkel, cukkíni- vagy uborkakarikákkal, petrezselyemmel, salátalevélkékkel, paprikakockákkal, stb. tetszés szerint díszítjük. Előételként vagy hideg büfé tartozékaként kínáljuk
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.